Store matfestivaler sommer 2016

Frister det med champagne og østers, eller hva med ekte norsk gårdsmat? Hver sommer arrangeres det utallige matfestivaler rundt om i Norge. Her får du en oversikt over de tre mest populære!

Den Norske Matfestivalen i Ålesund

Visste du at Ålesund på 1950-tallet ble kalt for «Kafè-byen», på grunn av sine mange spisesteder? Denne tradisjonen har de virkelig tatt vare på, for i byen finner man fortsatt mange spennende steder, med kortreist mat. Den Norske Matfestivalen 2016 arrangeres mellom 24. og 27. august og ønsker å vise frem norske mattradisjoner, men også å rekruttere profesjonelle aktører og sist men ikke minst inspirere folk til å lage norsk mat.

Gladmatfestivalen i Stavanger

Midt i hjertet av Stavanger arrangeres Gladmatfestivalen 2016 i perioden 20. til 23. juli. Her kan man bli kjent med lokale matprodusenter og spisesteder, men festivalen vil også få besøk av internasjonale kokker. Over 100 utstillere skal servere deg mat i løpet av denne festivalen.

Trøndersk Matfestival

Mellom 4. og 6. august kan du nyte god mat og herlig drikke i Trondheim under Trøndersk Matfestival, med mange små under-festivaler, med egne utstillere av det som har representert trøndersk mat og drikke de siste 100 årene. Festivalen foregår over hele den trønderske hovedstaden, så her er det bare å kneppe opp knappene og fylle opp magen!

Miss Bessie Wisoky