De mest populære festivalene i Europa sommeren 2016

For mange er sommeren synonymt med festivaler, enten det er snakk om musikk-, teater- eller matfestivaler. Vi gir deg en oversikt over de mest populære festivalene rundt om i Europa!

Spennende musikkfestivaler

For oss nordmenn har Roskildefestivalen vært et populært sted, men selv om dette er en av Europas aller mest populære og største musikkfestivaler, finnes det steder som er minst like spennende. En av dem er Exit-festivalen i Serbia. En intim festival som har vokst mye de siste årene. Exit-festivalen arrangeres i byen Novi Sad. Engelskmennene er også kjente for å kunne arrangere festival. Det viser de til gangs under sin årlige Secret Garden Party i byen Huntington, rett utenfor den mer kjente byen York. Ønsker du å feste på en øy, så anbefales Isle of Wight Festivalen, som blir besøkt av over 100.000 mennesker. Andre populære musikkfestivaler er Glastonbury, også i Storbritannia, og ikke minst Sziget i Budapest. Sistnevnte passer utmerket for deg som er på interrail.

Populære matfestivaler

Mat må vi ha! Og mat får vi hvis vi besøker København i perioden 19. til 28. august, under Copenhagen Cooking & Food Festival. Italia og mat er jo bare en fantastisk kombinasjon. Besøker du Trapani på Sicilia, vil det meste smelte på tungen din. Det vil nok også sjømaten du får servert på Dorset Seafood Festival i byen Weymouth i England.

Miss Bessie Wisoky