Gadekunst 16 – Street art festival

Etter at Quartfestivalen ble borte fra Kristiansand i 2007, har det vært nokså stille i sørlandsbyen. Men – som tidligere platesjef Terje Engen tidligere har uttalt – alt går i sirkel. Nå har byen endelig fått en ny festival, nemlig den fargerike Gadekunstfestivalen – som aldri stenger!

En opprørsk festival?

Om Street art noensinne har vært stuereint kan nok diskuteres. At vanlige folk blir eksponert for kunstarten mer og mer, og nå endelig har fått sin egen festival, vil nok pynte mye på ryktet – men at kunstarten er noe opprørsk, kommer den nok ikke helt unna. For under Gadekunst ’16 festivalen er kunstarten som vises frem langt unna den konservative kunsten som ellers vises frem ved byens mange gallerier. I 2016 fikk festivalen besøk av kunstnere som DotDotDot og Isac Cordal, som har satt sitt preg på mange av verdens største byer. Nå er det Kristiansand som står for tur.

En fargerik kunstart

Du har kanskje hørt om Dolk og Pøbel, to av de mest kjente street art kunstnerne her hjemme, som begge for øvrig ønsker å være helt anonyme. Gadekunst ’16 hadde besøk av hele 18 spesielt inviterte kunstnere innenfor sjangeren, en sjanger som virkelig satte farge på Kristiansand, med verk som selvfølgelig ble vist frem ute i gatene. 

Miss Bessie Wisoky