Porsgrunn International Theater Festival

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival er den største internasjonale teaterfestivalen i Norge. I 2015 fylte festivalen 20 år og ble sist arrangert i juni i 2016. Foruten et bredt program av nasjonale og internasjonale teaterforestillinger, presenterer festivalen også hvert år en stor Street of Fools-program med gateforestillinger sammen med mange seminarer og workshops. Dette er kanskje en av landets mest spennende og uforutsigbare festivaler!

Musikk og teater om hverandre

Porsgrunn er en voksende og spennende by. Kanskje litt glemt, med tanke på at Skien er byens nærmeste nabo, men at Telemark setter høyt fokus på kultur, har det ikke vært noen tvil om de siste årene. Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival er festivalen som viser teater og musikk i gatene om hverandre en hel uke, anført av Grenland Friteater, men festivalen får også besøk av mange internasjonale turnerende skuespillere og musikere. Hvert år setter friteatret opp en stor hovedforestilling utendørs, som de fleste har store forventninger til.

Liv og røre – overalt!

Ønsker du å besøke den flotte grenlandsbyen Porsgrunn, bør du virkelig ta turen dit de første ukene i juni, for da er det liv og røre over hele byen. Festivalen har som mål å fargelegge byen, noe de altså har klart å gjøre nå i over 20 år og de har heldigvis ingen planer om å slutte med det – for festivalen bare vokser og vokser.

Miss Bessie Wisoky