EDC Festival

Electric Daisy Carnival er en musikkfestival i Las Vegas. Festivalen har blitt arrangert i 17 år, og byr på en blanding av musikk og lysshow, som gir en fantastisk atmosfære. Det er også et visst karnevalselement i bildet, ettersom festivaldeltakerne gjerne kler seg i originale og fargerike klær eller spennende kostymer. I 2016 ble festivalen arrangert fra 17. til 19. juli.

Mer om festivalen

Ettersom EDC tilbyr mange lysshow, foregår det meste om kvelden og natten. Festivalen starter klokka 19.00 hver kveld, og holde på til 05.30 om morgenen. Den blir arrangert på Las Vegas Motor Speedway. Man må være minst 18 for å komme inn, og man må være minst 21 for å få kjøpt alkohol på festivalområdet. Festivalen har nulltorelanse for narkotika. Det kan være lurt å lese gjennom reglene før man besøker festivalen. Besøk festivalens nettside for mer info om regler og billettkjøp. Det er veldig mye man ikke har lov til å ta med seg, som baller, frisbee, klistremerker, glass, tusjer, flytende makeup og mye annet. Dyr har heller ingen adgang på festivalområdet.Festivalen legger stor vekt på komfort og sikkerhet. Det finnes egne skap for å låse inn verdisaker, ladestasjoner for mobiler, egne vannstasjoner, suvenirbutikk, butikk, informasjonskiosk og minibanker. Festivalen legger også stor vekt på universell tilpasning, slik at også folk med nedsatt funksjonsevne kan delta.

Mer enn musikk

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu

Festivalområdet deles inn i flere områder, og hvert område har sitt eget tema. Fra neonhagen, som byr på teknomusikk og neonlysshow, til opp-ned-huset, karnevalstorget og himmelbrua. Det er flere scener på området. Du kan også oppdage merkelige kjøretøy, og ta en tur med en karusell eller to. I tillegg byr festivalen på kunst, i form av tredimensjonale treskulpturer som er opplyst i mange farger. Få også med deg herlige danseshow og sirkusopptredener. Festivalen lokker også til seg mange kjendiser, så hvis man drar dit, kan man benytte sjansen til litt kjendisspaning. Blant festivalgjestene finner vi også flere personer fra PokerStars, som Kid Poker, Liv Boree og Vanessa Selbst. Hvis du er i Las Vegas for å spille poker, kan du jo kombinere spillingen med et besøk på denne spennende festivalen.

Et fenomen som sprer seg

EDC har blitt et fenomen, og festivalen regnes som den største festivalen for elektronisk musikk utenfor Europa. Festivalen har også fått avleggere mange steder i USA, og nå arrangeres det mindre festivaler både i California, Florida, Colorado, Illinois, New Jersey, New York, Texas og i Puerto Rico. EDC-festivaler finnes også utenfor USA, blant annet i Brasil, Japan og Storbritannia. Du trenger altså ikke å dra helt til Las Vegas for å oppleve stemningen. Er du interessert, kan du også lese mer om festivalen på Facebook. Der kan du snakke med andre som skal på festivalen, og kanskje dere kan avtale å møtes der.

Fra nølende start til suksess

Festivalen startet faktisk tidlig på 1990-tallet, i Los Angeles. Der ble den arrangert i årene 1991 til 1993. Festivalen ble ikke arrangert i årene 1994 til 1996, men den våknet til live igjen i 1997, og har siden blitt arrangert årlig. Det er Insomniac Events som arrangerer festivalen. Festivalen har til og med fått sin egen film, som heter Under the Electric Sky. Den hadde premiere i 2014.

Fantastiske Las Vegas

Las Vegas har virkelig noe for alle, enten man liker musikk, show, kasinospill, underholdning eller sport og natur. Festivaler som EDC gir byen enda flere høydepunkter, og hvis du først skal besøke Las Vegas, bør du prøve å legge turen til et tidspunkt da du kan få med deg mest mulig. Det er jo ikke hver dag man har anledningen til å besøke USA. Liker du elektronisk musikk, er det virkelig verdt å få med seg EDC-festivalen, aller helst i Las Vegas.Las Vegas

Miss Bessie Wisoky