De lyse nettenes festival

Ønsker du å oppleve musikk sammen med midnattssolas magiske lys, bør du reise nordover denne sommeren. Finnmark byr hvert år på en rekke magiske festivaler som treffer de fleste, uansett hvilken sjanger man liker. Her får du en oversikt over de lyse nettenes festivaler.

CHSa00jWoAADNmN

Soul og Blues i Alta

Alta er en fantastisk by som har fått kallenavnet Nordlysbyen. Hvert år arrangerer byen flere festivaler, men det er først i juni folk fra hele verden strømmer til for å oppleve midnattssola sammen med en flott blanding av soul og blues. Alta Soul og Bluesfestival har blitt arrangert 13 år på rad.

Rock i Karasjok!

Vil du oppleve en litt annerledes rockefestival bør turen gå til Karasjok og til deres eksotiskeBeskán Luossa Rock Festival. Den arrangeres den første helgen i juli hvert år og har stort sett samiske band på plakaten, krydret også med noen fra det store utland.

Hammerfestdagan

Det sier at midnattssolen skinner flottest i Hammerfest. Hvis du vil se om dette faktisk er sant, bør du reise til Hammerfestdagan, som blir arrangert i en hel uke i juli. Hit kommer det lokale artister og skuespillere, men også nasjonale og internasjonale stjerner hvert år.

Midnattsrock!

Rock og lyse, lange netter hører godt sammen. I Lakselv arrangeres Midnattsrocken i juli og festivalen har holdt det gående helt siden 1984.

Miss Bessie Wisoky