Ryggsmerter, få hjelp i Bergen

Smerter i ryggen er et vanlig problem som kan ramme alle, men spesielt gitarister er utsatt. Dette er fordi gitarister ofte sitter i samme stilling og bruker mye kraft i fingrene.

Det er ulike årsaker til ryggsmerter, blant annet muskelspenninger, dårlig holdning, slitasje eller skiveprolaps. De fleste ryggersmerter er ufarlige og går over av seg selv, men noen ganger kan det være tegn på alvorlig sykdom eller skade.

Hold deg i aktivitet

Hvis du har ryggsmerter som gitarist er det viktig at du holder deg i aktivitet så godt som du kan. Å fortsette med vanlige gjøremål, som å spille gitar, kan hjelpe deg til å bli raskere frisk. Du bør unngå å sitte eller ligge stille for lenge av gangen, da dette kan forverre smertene.

Besøk en naprapat

Ryggsmerter er et vanlig og ofte ufarlig problem, men det kan påvirke livskvaliteten din. Hvis du har ryggesmerter kan det være lurt å besøke en naprapat. Naprapater er helsepersonell som behandler muskel- og skjelettplager, inkludert ryggsmerter. Hos ulike klinikker kan du finne en kvalifisert og autorisert behandler. Bor du i Bergen kan du finne en naprapat i nærhet av deg på naprapatlandslaget.no. Her kan du også finne mer informasjon om naprapati.

Miss Bessie Wisoky