Bergenfest – live-musikkfestival

Bergenfest fikk sin begynnelse helt tilbake til 1993, og fremsto den gang som en bluesfestival. I dag er festivalen en av Norges aller beste musikkfestival som har hatt besøk av verdensstjerner fra de fleste musikksjangerne.

 

Sola skinner i Bergen

Sola skinner i Bergen. Kanskje ikke akkurat det Vestlandets hovedstad er aller mest kjent for i midten av juni, men dette er en helt spesiell dag. Det er klart for åpningen av årets Bergenfest 2016 ute ved vakre Bergenhus festning og artistene som skal spille her dette året er alt fra hjemmefavoritten Lars Vaular og internasjonale navn som Wilco, Ghost og Patty Griffin. Bergenfest 2016 ble igjen en stor suksess, noe den har hatt til vane å være de siste årene.

Godt besøk

For til Bergenfest kommer det publikum fra hele landet, men mange som følger internasjonale artister kommer også hit, ifra hele verden. Festivalen arrangeres vanligvis i fire dager i midten av juni. Hovedscenen er nede ved fantastiske Bergenhus festning, men det finnes også flere små scener rundt i hele byen denne uken. Artister som har spilt her gjennom årene er alt fra Patti Smith til ZZ Top og Los Lobos, men festivalen tar også godt vare på den norske musikken, med både lokale og nasjonale artister. Skal du på festival i 2017, bør du absolutt vurdere en tur til Bergen. Og hvem vet, kanskje er det altså slik at sola følger Bergenfest!

Miss Bessie Wisoky